紫藤討論區

標題: 傷殘人仕
Teddie
喬木

UID 6
精華 0
積分 135
帖子 137
閱讀權限 20
註冊 2006-6-4
來自 嫖的文化協會
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 alantam 於 2008-8-22 04:32 PM 發表
個個都話pd
其實紫藤有無同女女講過係乜野黎架

呢個肯做都去唔到啦

兄臺 指出的確是一個 case 。
不過,紫籐 (或整個香港社會) 未必能夠解決每一個 case 的問題。紫籐 能夠做到的是 盡力而為 矣。
仍然謝謝你的熱誠討論。
頂部
shahcasper
喬木

UID 1058
精華 0
積分 82
帖子 148
閱讀權限 20
註冊 2008-5-3
狀態 離線
我想一個可以做的辦法是,
有興趣性服務的PD人仕,
在這個網站提出有興趣,
然後叫姐仔PM他們

跟著通過紫藤,
叫肯服務PD的姐姐仔多留意那個folder
不知大家覺得如何?
我指有沒有法律方面的問題?
頂部
iloveivy
新手上路

UID 1275
精華 0
積分 7
帖子 7
閱讀權限 10
註冊 2008-8-16
狀態 離線
.................

打去都冇用 佢地都唔肯去人家屋企
依到有冇姐姐仔肯 如肯pm我 la
頂部
pc_lund
喬木

UID 918
精華 0
積分 213
帖子 203
閱讀權限 20
註冊 2008-2-26
狀態 離線
回復 #15 移民翰 的帖子

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-8-26 05:51 PM 發表

唔洗咁失望既!有錢唔洗驚冇女人
有錢萬能,冇錢萬萬不能

風涼話、癈話小講。

睇你個款都唔使慌會有錢去真正實驗一下用錢嘅局限。
唔好用你啲窮佬發錢寒嘅白日夢嚟騷擾真係有問題有待解決嘅人。
頂部
Teddie
喬木

UID 6
精華 0
積分 135
帖子 137
閱讀權限 20
註冊 2006-6-4
來自 嫖的文化協會
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-8-26 05:51 PM 發表

唔洗咁失望既!有錢唔洗驚冇女人
有錢萬能,冇錢萬萬不能

咁而家未有錢,米又係冇計
頂部
pc_lund
喬木

UID 918
精華 0
積分 213
帖子 203
閱讀權限 20
註冊 2008-2-26
狀態 離線
回復 #14 iloveivy 的帖子

QUOTE:
原帖由 iloveivy 於 2008-8-25 07:27 PM 發表
打去都冇用 佢地都唔肯去人家屋企
依到有冇姐姐仔肯 如肯pm我 la

不用灰心, 這很可能只是你對這個市場小角(niche market)的特性未揣摸清楚而已, 有很多市塲,不要以為只是賣方,買方也要花多少時間,心思和耐性,方才可以捉摸到那市塲小角的特性去順利交易的。

所謂市場特性,是包括了命中率(hit rate)的高低,舉一兩個例,我有個朋友,是個很成功的保險推銷員,公司曾給他獎項及廣告中有表揚他的業積,他告訴我,不論你口才多好和準備功夫做得如何充份,如果你花了時間去見面詳談的準客人之中,十多個中有一個是做成生意的,你已是成功的了, 他更告訴我, 在他行業中的其中一個不可缺小的成功因素, 正正就是心理上能夠接受這個命中率(的或然率(probability))是自然的事。

當然,由新手到老手, 當然有很多知識、技巧和經驗需要去學集和累積,才漸漸提高命中率,但每一個不同的市場,都會有不同的自然上限的。

回到姐姐仔們,以小弟的經驗,有同情心的人,不會小的 (自然亦不會人人如是), 你現在的問題只是在尋找過程中,如何提高命中率而己。

有紫藤和在本網站各網友的支持, 加點耐性和經驗累積, 你一定會一朝找到合適你的市塲小角的。
頂部
alantam
新手上路

UID 1289
精華 0
積分 16
帖子 16
閱讀權限 10
註冊 2008-8-21
狀態 離線
iloveivy兄:
其實如果話要上門既女女,係有一定難度。反而如果要找無障礙可以直接搭電梯去到既都仲可以幫你留意!另外就算上門,都有好多野要留意

p.s......小弟係坐輪椅既傷殘人士

頂部
catjoke
喬木

UID 637
精華 1
積分 384
帖子 407
閱讀權限 20
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 alantam 於 2008-8-27 10:22 發表
iloveivy兄:
其實如果話要上門既女女,係有一定難度。
反而如果要找無障礙可以直接搭電梯去到既都仲可以幫你留意!
另外就算上門,都有好多野要留意

嗯~ 互相幫忙嘛.
佐敦 華豐大廈是有電梯塔, 坐輪椅都可以上..

暫時找到 華豐入面又肯做 PD 既:
http://www.sex141.com/big5/viewid.php?uid=25347
http://www.sex141.com/big5/viewid.php?uid=1919

的確有難道, 做 PD 唔係咁多....
頂部
shahcasper
喬木

UID 1058
精華 0
積分 82
帖子 148
閱讀權限 20
註冊 2008-5-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 alantam 於 2008-8-27 10:22 AM 發表
iloveivy兄:
其實如果話要上門既女女,係有一定難度。反而如果要找無障礙可以直接搭電梯去到既都仲可以幫你留意!另外就算上門,都有好多野要留意

我想問下alantam兄,
當你入到閘時,有沒有遇到甚麼困難,
我想若在這方面經驗的人出來講多些說話,
多些溝通,就能令各位PD有滿足的服務
頂部
alantam
新手上路

UID 1289
精華 0
積分 16
帖子 16