紫藤討論區

標題: 支持娼妓合法化
tenchi823
新手上路

UID 1146
精華 0
積分 1
帖子 4
閱讀權限 10
註冊 2008-6-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-4-26 03:44 PM 發表

其實性工作已經開始末路倒退,做性工作者年齡越來越細,而

嫖客年齡則越來越老,而年青人嫖妓根本旱見,惟獨做65歲以

上退休人士居多,六十五歲以上老人,其實特別需要性愛,所

以性工作者對老人家有一定的價值!

何以見得性工作已經開始末路倒退 ? 要是這樣就不會有這麼多北姑來港

"嫖客年齡則越來越老,而年青人嫖妓根本旱見"更是天荒夜譚

你得閒上去一樓一..很多嫖客都是二﹐三十出頭的人

我覺得性工作者就是為這些有需要的人工作 (Demand & Supply)

係咪應該俾d 專重佢地而唔係想點樣去逼害佢地

如果無左呢d性工作者~~你睇下d風化案會唔會上升~~
頂部
移民翰
違規用戶

UID 1005
精華 0
積分 -21
帖子 45
閱讀權限 0
註冊 2008-4-9
狀態 離線
回復 #11 tenchi823 的帖子

我從未上過一樓一,也從未想過要上一樓一。
觀點與角度!正如
你看見的與我看見的?當然不相同!
頂部
catjoke
喬木

UID 637
精華 1
積分 384
帖子 407
閱讀權限 20
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-6-15 19:09 發表
我從未上過一樓一,也從未想過要上一樓一。
觀點與角度!正如
你看見的與我看見的?當然不相同!

咪係囉, 紙上談兵, 有鬼用嘛~
未上過 一樓一, 你會知她們的實際困難嗎!?
你會知道她們所受的壓迫嗎!?
你會關心她們, 實際地安慰她們, 跟她們分憂嗎?

有時間睇返呢個 城市論壇的 重溫:
http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/city_forum/20080323.html

這裡的立場要, 討論要有 業界的聲音...
現在加入一些 嫖客 會員..
因為 這是最切身的問題, 除了 姐仔外, 嫖客也是.
嫖客會給到實際有效的意見, 而不再是表面的 吹牛.

連埋呢個 post, 你只是想 FOC, 根本是 攪攪震, 無幫襯...
Ref: http://forum.ziteng.org.hk/viewthread.php?tid=147&page=1#pid530
頂部
移民翰
違規用戶

UID 1005
精華 0
積分 -21
帖子 45
閱讀權限 0
註冊 2008-4-9
狀態 離線
回復 #13 catjoke 的帖子

瓜田李下?試問一個未婚男子
可以做甚麼呢!
頂部
shahcasper
喬木

UID 1058
精華 0
積分 82
帖子 148
閱讀權限 20
註冊 2008-5-3
狀態 離線
你的意思是不是,未結婚的男人不應該上一樓一,不太明白

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-6-16 09:31 PM 發表
瓜田李下?試問一個未婚男子
可以做甚麼呢!

頂部
移民翰
違規用戶

UID 1005
精華 0
積分 -21
帖子 45
閱讀權限 0
註冊 2008-4-9
狀態 離線
回復 #15 shahcasper 的帖子

個人道德觀!
未婚男人又怎麼識安慰她們呢
頂部
catjoke
喬木

UID 637
精華 1
積分 384
帖子 407
閱讀權限 20
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-6-20 21:05 發表
個人道德觀!
未婚男人又怎麼識安慰她們呢

若然咁樣仲可笑!!
你認為 未婚男人應守 處子之身 才去結婚.
婚後才可以有 召妓!?

頂部
移民翰
違規用戶

UID 1005
精華 0
積分 -21
帖子 45
閱讀權限 0
註冊 2008-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 catjoke 於 2008-6-21 07:53 AM 發表

若然咁樣仲可笑!!
你認為 未婚男人應守 處子之身 才去結婚.
婚後才可以有 召妓!?

無論男女,除夫妻外的性行為,皆屬有罪,稱之為犯淫!
召妓是犯淫缺德、破壞家庭的行為!
頂部
catjoke
喬木

UID 637
精華 1
積分 384
帖子 407
閱讀權限 20
註冊 2007-8-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-6-22 07:23 發表

呢d是你扣帽子唶, 未婚的人, 何來 破壞家庭行為!?
妓女可以減少 強姦案的發生, 對社會黎講有一定既 隱定作用, 只是你視而不見!

呢度唔係 宗教區, 你指的有罪 是宗教視它為有罪..
以現時的 香港法例, 是無罪~

舊約中 大衛犯姦淫罪小嗎? 借敵人之刀殺自己的大將, 搶埋佢老婆添..
相比之下, 召妓的罪遠不及 大衛所犯的嚴重,
大衛未死個仔之前, 係咁哀傷;
知道個仔死佐, 開 P 興祝咁~ 連跟佢的大臣都呆佐~
唔通你話佢無人性!?!?

所羅門咪一樣係呢個新搶返黎的老婆度生出黎...
所羅門咁聰明, 在傳道書中也寫出有三樣野唔明白:
1) 雀鳥飛行的路
2) 船航行的路
3) 男女交合的路!!!
所羅門也有犯姦淫, 難道你說他咁聰明而不知道犯了!?
不過最終被寬恕了~

我不會說它是無罪, 只是最終怎樣, 會否被寬恕, 你亦不知道~
點解新約度 耶穌話 妓女和稅史倒先進天國?
因為唔虛偽, 真誠認錯.
相反 文士野野以為講道理, 以行為(如割禮)而稱義..
被保羅罵到九彩.
頂部
Teddie
喬木

UID 6
精華 0
積分 135
帖子 137
閱讀權限 20
註冊 2006-6-4
來自 嫖的文化協會
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 移民翰 於 2008-6-22 07:23 AM 發表

唔知 移民翰大哥 所講 皆屬有罪 係 基督教義内的 原罪 或係 違反香港法例內的 犯罪 ?
如果係 原罪,由教庭處理,犯罪 由香港警察 及 法庭處理。

--- 法律小組召集人特此說明  
頂部